Dades interessants sobre els dofins

86 visualitzacions
3 minuts. per llegir
Trobem 18 Dades interessants sobre els dofins

Mamífers molt intel·ligents i socials.

Viuen tant als oceans com als rius. Sovint viatgen en grans ramats, de vegades superen els 1000 individus. Tenen un llenguatge propi, que encara no hem sabut desxifrar. Els dofins són molt curiosos i sociables, també gaudeixen de la companyia de la gent.

1

Als dofins els encanta dormir.

Com que els dofins respiren aire atmosfèric, no es poden permetre el luxe de dormir sota l'aigua durant llargs períodes de temps. Per tant, es van adaptar a la vida aquàtica fent migdiades de 15-20 minuts, durant les quals només dorm un hemisferi del cervell.

Durant aquest son, el dofí pot nedar, respirar amb normalitat i vigilar les amenaces.

2

Els dofins utilitzen l'ecolocalització.

Així és com troben el seu camí en el seu entorn. En fer sons d'alta freqüència, escolten l'eco que els torna i l'utilitzen per construir un "mapa" de l'espai. També utilitzen l'ecolocalització per trobar menjar i caçar.
3

Què mengen els dofins?

Els dofins cacen a les escoles i s'alimenten de peixos, calamars i crustacis.

La dieta varia segons l'espècie i el seu hàbitat. La base de la seva carta és el peix i el calamar, que també són una font d'aigua pel seu alt contingut en el cos d'aquests animals. Com que els dofins no beuen, tota l'aigua prové del seu menjar.

4

Les orques són els majors enemics naturals dels dofins.

Tot i que ells mateixos pertanyen a la família dels dofins, això no els impedeix caçar els seus germans petits.
5

Els dofins es comuniquen tant verbalment com no verbalment.

Poden transmetre missatges movent la cua, nedant o adoptant certes postures. A més, tenen un llenguatge ric que consisteix en clics especials i xiulets d'alta freqüència. Poden utilitzar sons per alertar-se mútuament del perill, mostrar el seu estat emocional o cridar a l'ordre els dofins joves i rebels.
6

Hi ha unes 40 espècies de dofins al món.

La majoria d'ells viuen en aigües oceàniques poc profundes a la zona tropical.
7

Hi ha 5 espècies de dofins que viuen als rius.

Per exemple, la inia amazònica és un representant dels dofins que viuen a les aigües de l'Amazones i l'Orinoco.
8

Els dofins són molt intel·ligents i juganers. La seva intel·ligència és igual a la dels micos, i la seva estructura cerebral és molt semblant a la dels humans.

9

Els dofins són animals molt socials, formen grups de fins a una dotzena d'individus.

Les connexions en grups no són constants; els dofins es mouen d'un grup a un altre de tant en tant. En condicions d'alimentació abundant, grups de dofins es poden unir periòdicament, formant un supergrup, el nombre del qual pot superar el miler d'individus.
10

Els dofins són molt bons pares. Després de néixer el nadó, el cuiden, i la mare juga amb ell amb molta voluntat i sovint.

Segons l'espècie, els dofins no deixen la companyia de la seva mare dels 3 als 8 anys.
11

Ajuden els seus companys.

Els dofins són coneguts per tenir cura de persones ferides i malaltes. Si cal, porten els companys ferits a la superfície perquè puguin agafar aire.
12

Malgrat la seva naturalesa sensible, els dofins de vegades lluiten entre ells.

Les baralles solen ser iniciades per dones, en companyia de les quals lluiten els mascles. Durant les escaramusses, es produeixen baralles i mossegades. En casos extrems, quan la lluita és molt intensa i esgotadora, el mascle perdedor pot quedar exclòs del grup.
13

També hi ha dofins a Polònia. El nostre representant local és la marsopa, que viu al mar Bàltic.

Les marsopes creixen aproximadament 1,5 m de llargada. Estan sota una estricta protecció de les espècies.
14

La vida mitjana dels dofins és de 15 anys.

L'exemplar més longeu en captivitat va ser Nana, que vivia a l'aquari de Shimoda al Japó. Aquest dofí va viure fins a la vellesa dels 47 anys.
15

Els dofins també pateixen la contaminació oceànica i la caça.

Els cossos dels dofins acumulen pesticides, metalls pesants, plàstics i altres contaminants industrials i agrícoles que no es descomponen fàcilment al medi natural.

Molts dofins també moren per enredar-se a les xarxes de pescar.

16

La carn de dofí es menja en algunes zones del Japó.

Són agressivament caçats i matats amb arpons. Malgrat el contingut relativament elevat de mercuri a la carn d'aquests mamífers, encara no s'han descobert efectes nocius del consum de carn de dofí sobre la salut humana.

17

Els dofins es poden moure a velocitats de fins a 60 km/h.

Per nedar, utilitzen la cua i l'esquena del cos, que impulsa l'animal. Les aletes pectorals serveixen només per a la direcció, mentre que l'aleta dorsal serveix per a l'estabilització.
18

El dofí més petit és el Tonin de Nova Zelanda, també conegut com el dofí d'Hèctor.

Aquesta espècie endèmica es troba a Nova Zelanda al voltant de l'illa del sud i a l'oest de l'illa del nord. L'individu més gran mesurat fins ara feia 150 cm de llarg i pesava 57 kg.
Anterior
Dades d'interèsLes 10 aranyes més verinoses del món
Pròxim
Dades d'interèsDades interessants sobre els óssos
Súper
0
Curiosament
0
Mal
0
Debats

Sense Paneroles

×